COACHING

Napjainkban jelentős teret hódít magának a coaching mind a vállalatok, mind magánszemélyek körében. Népszerűségét annak köszönheti, hogy viszonylag rövid idő alatt hatékony eredmények érhetők el egyéni elakadások vagy fejlődési potenciálok területén. A kulcs abban van, hogy a Kliens keresi meg problémájára a legjobb megoldást, így az eredmény saját belső munkájának gyümölcse. Ezáltal sokkal elkötelezettebb a megvalósításban, mintha egy külső személytől kapott volna tanácsot. 

A coaching egy olyan hatékony fejlesztési eszköz, amely támogatja a Klienseket tudatosságuk fejlődésében, teljesítményük javításában, attitűdjének megváltoztatásában és felelősségvállalásuk növekedésében. 

MI A COACHING?

A coachingra nem létezik egységes definíció, így ahány embert megkérdezünk a coachingról, rendszerint annyiféle választ kapunk. A coach szó szerinti fordításban edzőt jelent. Edző, aki a Klienséből hozza ki a legjobbat. Ahogy a sportban sem az edző éri el a sikereket, itt is az a cél, hogy a coach a Kliensből hozza ki a legtöbbet. A coaching során a coach nem ad tanácsokat és kész megoldásokat. A coach egy személyre szabott fejlesztő akinek célja a Kliens segítése abban, hogy megtalálja a számára legjobb megoldást. A coach feladata, hogy egy meghatározott folyamaton vezesse a Klienst a fejlődés és a Kliens által meghatározott cél irányába. 

A coaching mindig azonos szemmagasságot kíván a folyamatban. Ez azt jelenti, hogy a coach és a Kliens munkahelyi pozíciójuktól függetlenek, egymást teljes mértékben egyenrangú partnernek tekintik a folyamatban. 

Bővebben >

Coaching programok
Business coaching

"Azok vagyunk, amit ismételten teszünk. A kiválóság tehát nem cselekedet, hanem szokás.”
- Arisztotelész -

Vállalatoknál egyre laposabb a szervezeti struktúra, ezáltal vezetőknek és munkatársaknak egyre nagyobb a felelősségük, és egyre nagyobb a rájuk nehezedő nyomás. Az információáradat, a napi meetingek sokasodása és a megnövekedett felsővezetői, vagy anyavállalati elvárások jelentős terhet raknak munkavállalókra és vezetőkre egyaránt.

A vezetőknek nem csupán a napi kihívásokkal kell szembenézniük, hanem azzal is, hogy munkatársaiknak egyre nagyobb igénye lesz önmaguk megvalósítására, saját képességeik és lehetőségeik kiterjesztésére. Az emberek elsősorban önmagukhoz lojálisak, és csak ezután következik a vállalat. 

Ebben a felgyorsult tempóban gyors és hatékony fejlesztési eszköz a coaching, amely támogatást nyújt:

  • a változások menedzseléséhez,
  • szervezeti vagy személyes konfliktusok megoldásához,
  • célok és célkitűzések kijelöléséhez és az elérés támogatásához,
  • az egyéni fejlődési irányok kijelöléséhez és a támogatáshoz, 
  • sikeres és együttműködő csapat kialakításához,
  • a vezetői hatékonyság fejlesztéséhez,
  • a szervezeti célok és eredmények eléréséhez.  

A coaching nem csupán az egyén, hanem ezen keresztül a szervezet eredményeire és sikereire is pozitív hatással van. 

 

Bővebben >

1074 Budapest,
Vörösmarty utca 18./A
+36 70 211 1598