COACHING

Napjainkban jelentős teret hódít magának a coaching mind a vállalatok, mind magánszemélyek körében. Népszerűségét annak köszönheti, hogy viszonylag rövid idő alatt hatékony eredmények érhetők el egyéni elakadások vagy fejlődési potenciálok területén. A kulcs abban van, hogy a Kliens keresi meg problémájára a legjobb megoldást, így az eredmény saját belső munkájának gyümölcse. Ezáltal sokkal elkötelezettebb a megvalósításban, mintha egy külső személytől kapott volna tanácsot. 

A coaching egy olyan hatékony fejlesztési eszköz, amely támogatja a Klienseket tudatosságuk fejlődésében, teljesítményük javításában, attitűdjének megváltoztatásában és felelősségvállalásuk növekedésében. 

MI A COACHING?

A coachingra nem létezik egységes definíció, így ahány embert megkérdezünk a coachingról, rendszerint annyiféle választ kapunk. A coach szó szerinti fordításban edzőt jelent. Edző, aki a Klienséből hozza ki a legjobbat. Ahogy a sportban sem az edző éri el a sikereket, itt is az a cél, hogy a coach a Kliensből hozza ki a legtöbbet. A coaching során a coach nem ad tanácsokat és kész megoldásokat. A coach egy személyre szabott fejlesztő akinek célja a Kliens segítése abban, hogy megtalálja a számára legjobb megoldást. A coach feladata, hogy egy meghatározott folyamaton vezesse a Klienst a fejlődés és a Kliens által meghatározott cél irányába. 

A coaching mindig azonos szemmagasságot kíván a folyamatban. Ez azt jelenti, hogy a coach és a Kliens munkahelyi pozíciójuktól függetlenek, egymást teljes mértékben egyenrangú partnernek tekintik a folyamatban. 

Bővebben >

Coaching programok
Wingwave coaching – Érzelmi coaching

- Személyes elakadások kezelése, kapcsolódás belső erőforrásainkkal - 

A wingwave coaching gyors és hatékony coaching eszköz a személyes elakadások, belső blokádok feloldására. A módszer segítségével szárnyra kapnak az emberi teljesítményt fokozó energiák, és kialakul az érzelmi egyensúly. 

Nap, mint nap számos hatás ér bennünket, melyek különböző érzelmeket váltanak ki.  Ezeknek az érzelmeknek a feldolgozása éjszaka zajlik le az agyban a gyors szemmozgások fázisában (REM).

Az 5-6 REM fázis során az agy újra megálmodja a napközben átélt élményeket, a valóságos helyzettel megegyező intenzitással. A REM fázis alatt mindkét agyfélteke aktivizálódik. Az érzelmi agy megnyugszik, a gondolkozó agy felélénkül.

Biztos mindnyájan hallottuk már azt a mondást, hogy: „Aludj rá egyet és holnap egészen másképp látod a helyzetet!”

Sokszor előfordul azonban, hogy a feldolgozás sikertelen marad.  A feldolgozatlan események ún. érzelmi tüskéket hagynak az agyban, és időnként, számunkra érthetetlen módon jelennek meg.

 

Bővebben >

1074 Budapest,
Vörösmarty utca 18./A
+36 70 211 1598